Metrolijn E rijdt om de 10 minuten

Share

Vandaag is de winterdienstregeling ingegaan. Dat betekent dat alle metrolijnen weer vaker gaan rijden. Nieuw is dat metrolijn E (Den Haag Centraal - Rotterdam Centraal v.v.) nu ook om de 10 minuten gaat rijden. Sinds vandaag worden beide boortunnels op het traject Melanchthonweg - Rotterdam Centraal gebruikt in de exploitatie. Daardoor is het nu mogelijk om vaker te rijden dan voorheen, toen er nog slechts één tunnelbuis gebruikt kon worden op dit traject. Het materieel (type RSG3) op metrolijn E kan nu ook gemakkelijk worden uitgewisseld tussen de lijnwerkplaatsen Waalhaven en Leidschendam. Dat gebeurt nu ook in de dienstregeling, door materieel van de ene lijnwerkplaats uit te laten rukken, en naar de andere lijnwerkplaats in te laten rukken.

 

In de avonduren wordt met enkele rijtuigen type RSG3 gereden. 's Morgens vroeg en 's avonds door de weeks, en op zondag rijdt metrolijn E nog om de 15 minuten. Voor meer informatie over de precieze dienstregeling van metrolijn E, zie de website van de RET.

 

Een vlugge blik op de DRIM van Rotterdam Centraal spoor 1 laat de 10 minuteninterval zien.

 

Onlangs geplaatst op spoor 1: "mind the gap".

 

Het enkelspoor langs station Blijdorp is voltooid verleden tijd. Blijdorp spoor 2 richting Rotterdam Centraal, met wagendienst 708...

 

...en spoor 1 richting Den Haag Centraal.

 

Er zijn weer tijdelijke borden geplaatst, om spoorwijzigingen extra duidelijk te maken.

 

De bebording in de hal tussen de sporen is ook aangepast.

 

Dit bord geeft zelfs al de eindsituatie weer voor december 2011, als metrolijn E doorrijdt naar Slinge.